DEĞERLİ  MESLEKTAŞLARIMIZ;

Enteral beslenme solüsyonlarının ödenme koşulları ile ilgili olarak SUT ve Mevzuat komisyonu yöneticisi Ecz. Yasin Uyduran’ ın hazırladığı güncel tablo ektedir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

17/10/2017 de Genel Sekreterimiz Ecz.Betül Özbek ve Tevzi Komisyonundan Ecz.Ahmet Gürbüz ile Ecz.Hatice Öktenay ve Oda Eczacımız Ecz.Eda Acarca ile Vali Celalettin Cerrah Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan hastaların reçetelerini karşılayan eczanelerle ilgili yaşanan aksaklıklar ve reçete limitleri ile ilgili görüşmek için kurum ziyaretinde bulundular.

Kıymetli Meslektaşlarımız;

Tamoksifen etkin maddeli ilaçlarla ilgili bilgilendirme yazısı ektedir.Bilgilerinize..

Kıymetli meslektaşlarımız,

Osmaniye merkezdeki eczanelerimize ait 16-22 EKİM  2017 tarihleri arasındaki haftalık nöbet çıktısı ektedir. Bilgilerinize..

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIMIZ;

16-19 KASIM 2017 (Perşembe-Pazar) günlerinde Ankara JW Marriot  ve Point Otel’de  Türk Eczacıları Birliği 41.Olağan Büyük Kongresi yapılacaktır. Seçim döneminde söylediğimiz gibi listemizden seçilen kongre delegeleri ve yönetim kurulu üyeleri masraflarını kendileri karşılayacaktır. Listemizden 4 delegemiz olduğu için; 4 meslektaşımızın konaklama ve gidiş dönüş uçak bileti masrafı oda bütçesinden karşılanacaktır.

Kongreye katılmak isteyen meslektaşlarımızın ilçe ve il temsilcilerimize ismini yazdırmaları gerekmektedir. TEB kongresine katılacak 4 üyeler; 2 Osmaniye-merkez, 1 Kadirli,  1 Düziçi-Bahçe ve diğer ilçelerden toplanan taleplerden kura ile seçilecektir. Ayrıca kuraya katılacak meslektaşlarımızın daha önce odamızın düzenlediği bölgelerarası toplantı, kongre gibi oda tarafından masrafı karşılanmış bir etkinlikte bulunmamış olması gerekmektedir.

Kongreye katılmak isteyen meslektaşlarımızın il-ilçe temsilcilerimize 16 Ekim 2017 Pazartesi mesai bitimine kadar isim yazdırmaları rica olunur.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIMIZ;

Miadı dolan ilaçların toplanması ve imhası ile ilgili çalışmalarımız sonuçlanmıştır. ÇEKOOP ile yapılan işbirliği sonucunda Sağlık Müdürlüğümüzün onayı ile imha işlemleri gerçekleşecektir.

İmha işlemleri için meslektaşlarımızın aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

1. Öncelikle miadı dolan ilaçların İTS üzerinden bildirimi yapılarak karekodlu listenin 3 nüsha olarak alınması gerekmektedir.
  2. Miadı geçen ilaçlara ait 3 nüsha karekod listesi ve  dilekçe ile birlikte  30 EKİM 2017 tarihine kadar İl Sağlık müdürlüğüne başvurup onaylanmalıdır.Dilekçe örneği ektedir.
  3. İl Sağlık Müdürlüğü' ne başvuru yapan  eczanelerimizi İl Sağlık Müdürlüğü ziyaret ederek tutanak altına alacaktır.Bu işlemler tamamlandıktan sonra odamızdan yapılacak duyuru beklenmeli duyurudan sonra atık ilaçlar imha edilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü'nün tutanağı ve karekod listesi ile birlikte odamıza teslim edilmelidir.