15 Şub

14 Şubat 2018 Tarihli Fiyat Değerlendirme Toplantısı Kararları Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 14.02.2018 tarihinde “Tüm İlaç Firmalarının Dikkatine” başlıklı bir duyuru yayımlanmış olup, duyuru aşağıdaki şekildedir:

14 Şubat 2018 tarihli Fiyat Değerlendirme Komisyonu’nda;

1- Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2 nci maddesinin ikinci fıkrası ve Geçici Maddesinin birinci fıkrası uyarınca 2018 yılı için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 (bir) Avro değeri 2,3421 TL’den 2,6934 TL’ye artırılmıştır.

2- Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2 nci maddesinin yedinci fıkrasında bahsi geçen 8,09 TL ve 4,24 TL değerleri, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2 nci maddesinin onuncu fıkrası gereği Avro değerinde yapılan değişiklik oranında artırılarak 9,30 TL ve 4,87 TL olarak güncellenmiştir.

3- Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Tebliğ’in 12 nci maddesinin dördüncü fıkrası gereği bu kararın 14 Şubat 2018 tarihinde ilan edilmesi ve 19 Şubat 2018 tarihi itibariyle geçerli olması kararı alınmıştır.

Duyuru için tıklayınız.

15 Şub

14 Şubat 2018 Tarihli Fiyat Değerlendirme Toplantısı Kararları Hakkında

14 Şubat 2018 tarihli Fiyat Değerlendirme Komisyonu’nda;

Duyuru için tıklayınız.

Eczacı Yerleştirme Sistemi Sonuçları Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan "Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) Yerleştirme Sonuçları” başlıklı duyuru ile,

6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile 12.04.2014 tarihli ve 28970 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda uygulamaya konulan Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) üzerinden 15/01/2018-13/02/2018 tarihleri arasında yapılan başvurular neticesinde 14/02/2018 tarihinde Kurum tarafından eczacı yerleştirme işleminin gerçekleştirildiği ve sonuçların https://eys.titck.gov.tr/ adresinden görüntülenebildiği bildirilmektedir.

15/01/2018-13/02/2018 tarihleri arasında EYS üzerinden başvuruda bulunmuş olan meslektaşlarımız, başvurularına dair sonuca aşağıdaki link aracılığıyla ulaşabileceklerdir.

Yerleştirme işlemi gerçekleştirilen eczacılarımızın, Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrası doğrultusunda ilân tarihinden itibaren en geç doksan gün içerisinde ilgili il veya ilçe sağlık müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

2017 Kasım Ayı Sağlık Ödemeleri Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu Muhasebe Daire Başkanlığı'ndan Birliğimize yapılan bilgilendirmede;

2017 Kasım Ayı Hastane, Eczane, Optik ve Tıbbi Malzeme tedarikçilerine ait fatura bedellerinin 15.02.2018 tarihinde bankaya gönderileceği ve aynı gün eczacılarımıza ödeme yapılacağı iletilmiştir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

Vefat ve Başsağlığı

Türk Eczacıları Birliği II.Başkanı Ecz.Sinan Usta’nın annesi Nadide Usta vefat etmiştir. Cenazesi, 14.02.2018 Çarşamba günü Değirmendere Merkez Cami’nde (Gölcük / Kocaeli) kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecektir.

Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

13 Şub

Anne Sütünün Desteklenmesi ve Mama Kullanımının Önlenmesi Konulu Toplantı Hk.

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ;

İl Sağlık Müdürlüğü'nden Odamıza  gelen yazıda; "Anne Sütünün Desteklenmesi ve Mama Kullanımının Önlenmesi" Konulu Toplantı düzenleneceği ve tüm meslektaşlarımızın bu toplantıya katılımının sağlanması gerektiği belirtilmiştir.Konuyla ilgili yazı ektedir.Bilgilerinize..