MİADI GEÇEN İLAÇLAR İLE İLGİLİ YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER HK.
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ;
Eczanelerimizde Miadı geçen ilaçlarla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nden odamıza gönderilen yazıya istinaden; miadı geçmiş ilaç listelerinin EN GEÇ 28 ŞUBAT 2022 tarihine kadar dilekçe ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerekmektedir.
İŞLEM BASAMAKLARI ŞU ŞEKİLDEDİR.
1) Miadı geçen ilaçların üzerlerine dikkat çekecek şekilde, miadı geçtiğine/kullanılamaz hale geldiğine dair etiket yapıştırılır veya kutu üzerine “miadı geçmiş ilaç” veya “kullanılamaz ilaç” yazılıp bir koli içerisine ayrılacaktır.
- Kolilerin üzerinde eczane adı mutlaka yazılmalıdır. İlaçlar akmayacak, sızıntı yapmayacak şekilde kolilenmesi gerekmektedir.
- Birden fazla koli oluşturulmuşsa dilekçede koli adedi belirtilecek ve her kolinin üzerine eczane adı mutlaka yazılmış olmalıdır.
- ilaçların imhası öncesinde gerekli kontrollerin yapılması ve tutanakların düzenlenmesi için,İl Sağlık Müdürlüğü ve odamız yetkilileri gelene kadar eczanede uygun bir yerde muhafaza edilmelidir.
2) Miadı geçen ilaçlar eczanelerimizde kullandığımız paket program üzerinden İlaç Takip Sistemine de bildirimi yapılarak 3 nüsha dökümü alınacaktır. (Belgelerin her sayfası kaşeli olmalı).Bu listelerin 1 tanesi dilekçe ekinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilecek, 2.nüshası eczanede muhafaza edilecek, 3.nüshası ise atık ilaç kolisinin içerisine eklenecektir.
- Listede ilaçların adı, son kullanma tarihi, imha gerekçesi (bozulma, kullanılamaz hale gelme, miadın dolması), kutu adedi bilgileri ile listeyi hazırlayan eczacının adı soyadı ve kaşesi bulunmalıdır.
3) Eczane paket programından alınan Miadı Geçen-Bozulan İlaçlar listesindeki toplam fiyat KDV hariç olarak maliyet fiyatı olacaktır. (Vergi işlemleri için)
Miadı geçen ilaçlar eczanelerimizde kullandığımız paket program üzerinden İlaç Takip Sistemine de bildirimi yapılması işlemleri şu şekildedir:
Eczanem programı için;
1.“Diğer" sekmesindeki “miadı dolan/zayi olan ürünlerin çıkışı"na tıklanır.
2.Tarih aralığı seçilir.
3.“Toplu karekod girişi" tıklanıp miadı dolan ilaçların karekodları buraya okutulur.
4.“İts bildirimi yap" butonuna tıklanıp “Tüm listeyi ürünün miadı dolduğu için imha bildir" yapılır.
5. İTS onaylandıktan sonra “Yazdır" butonu tıklanıp “İmha bildirim formu" yazdırılır.
Botanik programı için;
1.“Eczane yardım" sekmesindeki “Miadı geçen karekod imhası" butonu tıklanır.
2.Miadı dolan ürünlerin karekodları okutulur ve “Deaktif et" butonu tıklanır.
3.“Raporlar" sekmesinde “Deaktif edilen karekodlar" tıklanıp tarih aralığı seçilerek listelenir ve “Yazdır" butonu tıklanıp yazdırılır.
Tebeos programı için;
1.Ana ekrandaki “Satış" sekmesindeki “Zayi Bildirim" butonu tıklanır.
2.Çıkan ekranda “Miadı dolan" sekmesi seçilir ve ürünler okutulur ve ürünlerin tümü seçilir.
3.Alt tarafta “Zayi bildirimi yap" butonu tıklanır.
4.“Satış" sekmesindeki “Zayi Raporu" tıklanır. Tüm ürünler seçilerek “Seçilenleri Zayi Bildirimine Gönder" butonuna tıklanır. Aynı sayfanın altında bulunan “Yazdır" seçeneğine tıklanıp yazdırılır.
BİLGİLERİNİZE SUNARIZ.